duminică, 17 februarie 2013

O lume fără violenţă e dreptul meu!

Violenţa este arma celor slabi
Mahatma Gandi

           Violenţa în şcoală este o problemă cu care se confruntă generaţiile actuale. Sub eticheta violenţei şcolare se află o diversitate de forme de conduită: confruntarea verbală, poreclirea, tachinarea, ironizarea, imitarea în scop denigrator, refuzul de a colabora şi de a cere ajutor, bruscarea, lovirea cu diverse obiecte, pălmuirea, împingerea, vătămarea corporală. Toate aceste manifestări nu fac decât să adâncească falia dintre colegi, dintre elevi şi profesori, dintre elevi şi societate.
         Vârsta adolesceţei este unică în viaţa noastră. Este vârsta primei iubiri, a primelor idealuri, a planurilor şi a viselor. Este vârsta la care găsim prieteni ce ne vor sta alături o viaţă întreagă, este vârsta care ne va oferi, peste ani, cele mai frumoase amintiri. Este păcat să nu ne trăim frumos această primăvară a vieţii!
      Sub sloganul "Mai buni, mai frumosi, mai fericiti" la Colegiul Andronic Motrescu s-a desfăşurat o activitate care a încercat să sublinieze tocmai aceste lucruri.
       Activitatea a fost propusă de Consiliului Şcoalar al Elevilor şi pregătită cu ajutorul d-nei psiholog Mirela Sîmbotelecan. De-a lungul a două ore 80 de elevi au participat la ateliere de lucru, au vizionat mai multe materiale video, au ascultat prelegeri despre violenţă şi au tras concluzii.
      Activitatea s-a desfăşurat în parteneriat cu poliţia municipiului Rădăuţi; agentul Adrian Nichitoi le-a vorbit elevilor despre urmările neplăcute pe care un comportament violent le poate avea asupra vieţii lor.
      Sfârşitul activităţii a fost unul "dulce": participanţii au primit bomboane cu răvaşe antiviolenţă.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu