luni, 3 decembrie 2012

Fericirea se învaţă!
Toata lumea isi doreste sa fie fericita – este o dorinta universala. Dar ce inseamna asta cu adevarat? Si este cumva drumul meu spre fericire diferit de al tau ?
Joi, 29 noiembrie 180 de elevi al Colegiului Andronic Motrescu însoţiţi de profesoarele Silvia Drîmbă, Mara Perţa şi Adriana Luţa au participat la activitatea  PROJET HAPPYNESS desfăşurată în sala de festivităţi a Bibliotecii Municipale.
Activitatea a fost organizată de Institute for Happiness.
 
În cadrul acestei manifestări care s-a întins pe durata a trei ore elevii au vizionat un film documentar,
Project Happiness este un documentar care analizeaza cauzele fericirii.
Cativa tineri obisnuiti pornesc intr-o calatorie de un an, din Nigeria, pana pe plajele Californiei si muntii Indiei pentru a afla secretele fericirii de lunga durata si sfarsesc prin a incepe o miscare globala!
Pe langa conexiunile pe care le fac cu elevi de pe alte 2 continente, adolescentilor le este facilitat accesul la discutii despre fericire cu George Lucas – producatorul Star Wars, Richard Gere – actor si activist pentru drepturile umane și neurologul responsabil pentru cele mai mari descoperiri ale ultimei decade, Richard Davidson.
La finalul intregului an de explorare, cei 4 tineri merg in Dharamsala, India unde au ocazia sa se intalneasca in privat chiar cu Dalai Lama.
Aceasta intalnire devine un eveniment care le depaseste cu mult asteptarile, dar le si aduce mai multe intrebari decat raspunsuri si marcheaza un nou capitol in vietile lor.

După vizionarea filmului, elevii  răspuns la întrebări şi au participat la un work-shop cu tema "Ce înseamna fericirea pentru tine!

În urma acestei activităţi cei prezenţi au învăţat că fericirea vine din noi şi că ar trebui să spunem în fiecare zi "Te iubesc" pentru a fi cu adevărat fericiţi!










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu